BİN OLSAM DA BİR KALSAM [Günay Tulun]

.
.
Bir konuşsam!
Hiç korkmadan!
Gerçek neyse anlatsam.
Konuşsam da ezileni, suçsuzları korusam.

Fener olsam,
Işık tutsam,
Yolları aydınlatsam.
Karanlığa düşenlere el versem de kurtarsam.
.
Tövbe etsem,
Temiz olsam,
Günahlardan arınsam.
Doğru olsam, yol kesmesem, aydınlansam, aklansam.
.
Yağmur olsam;
Damlamasam,
Gürül gürül çağlasam.
Zengin olsam, yarar salsam; iş olsam, aş sağlasam.

Güneş olsam ıslanana.
Sarmalasam, kurutsam.
Yüreklerin yarasına tuz olsam, merhem olsam.

Fırtınada duvar olsam,
Rüzgâra karşı koysam.
Her varlığın hak derdine, haktır deyip katılsam.

Ağlasam da ağlamasam,
Kimseyi ağlatmasam.
Gönüllere sevgi salsam, kavgayı unuttursam.

Âşık olsam,
Aşkı tatsam,
Dert çekeni anlasam.
Anlasam da haktır desem, sevgi nedir sormasam.

Her dem gülsem,
Gülümsesem.
Herkes bir, birlik olsa.
Mutluluğu ben dağıtsam, herkes eşit paylaşsa…

Sen olsam, sana baksam,
Hep baksam, hiç şaşmasam.
Gerçek olsam, sanrı olsam, bin olsam da bir baksam.
.
.
Günay Tulun

30 yorum:

T.Yılmaz dedi ki...

Belki siz konuşacak cesareti gösterebilirsiniz ama artık herkes korkudan sinmiş haldedir.Bütün yazdıklarınız doğrudur.Kutlarım. Yazdıklarınızın şiir olarak ayrı bir etkinliği ve gücü var.Şiirler daima yazıdan üstündür.Bunu ispatlamışsınız.Yeniden kutlarım.

JorjBışş dedi ki...

M-U-H-T-E-Ş-E-M . . . . . . . . . .

Bünyamin Mardin (Edebiyatçı ve Tarihçi Yazar) dedi ki...

Bu şiir her asra hitap edebilen unsurlara sahip fevkalade bir nazım eserdir. İçinde barındırdığı felsefe derin feylesoflara has anlamlar taşımaktadır. Okuyucuların dikkatle iki kere üç kere okumalarını tavsiye ederim.
Muhterem Günay Tulun Bey Evladım, adınız şiirseverler tarafından bilinmektedir. Bununla kıvanç duyduğunuzu sanırım. Uyduruk, kafiyesiz, benzetmesiz yazılar yazan ve eşi dostu olduğu için televizyon ekranlarından inmeyen şair bozuntularına da benzememektesiniz. Şiir yazdığınız, gerçek şiiri yazdığınız ve gerçek şair olduğunuz için sizi tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını temenni etmektedim.

Hamide Ural dedi ki...

Çok anlamlı bir şiir.Ellerinize yüreğinize sağlık.Kutluyorum.

Übeyde Emine Y. dedi ki...

Yazılarınızı bir kaç gündür tekrar tekrar okumaktayım.İnanın çok etkilendim.Düşüncelerimde çok keskin dönüşlere neden oldular.Şimdide şiirlerinizi okumaktayım.İnanın onlar da beni derinden etkiledi.Sarsıldım.Bu şiirinizin anlamının da Edebiyatçı-Tarih Yazarı Bünyamin Beyin yazdığı gibi çarpıcı bir felsefe içerdiğini gördüm.Gerçekten çok etkilendim.Bulabildiğim bütün eserlerinizi okuduktan sonra hakkınızdaki kanaatimi de cesurca size bildireceğim.Hürmetlerimle.

kefalonyalıkemal dedi ki...

hatır için değil sahiden nefis.........

memocan dedi ki...

gerçekten derin anlamlı bir şiirmiş (anlayana)

buket a. dedi ki...

BU ŞİİRİN PUANI 10 ÜZERİNDEN 10.000
BU ŞİİRİN ANLAMI 10 ÜZERİNDEN 10.000

evliyazade dedi ki...

Bu şiiri gerçek muhataplarına okutsanız anlıyabilecek kapasiteleri olmadığından anlamazlar.Ama milleti keriz sanıp şiirin dokunduğu her yanlışı yaparlar.Yanlışım var mı?

Adsız dedi ki...

Kutluyorum.ÇOK ANLAMLI.

asuman koltaş dedi ki...

Günay Bey diğer şiirlerinizi de daima okumaktayım.Kütüphanemde şiir kitaplarınız da var.Bu sitede son zamanlarda yayınlanan şiirlerin bazılarını daha önce hiç okumamıştım.Hepsi çok etkileyici.Felsefik daha doğru bir deyimle tasavvufik.Hepsi için benden kocaman bir bravo.

T.Mater dedi ki...

Bu şiirinizden bende Çok etkilendim.Bravo....

Adımı veremeyeceğim için özür dilerim. dedi ki...

Bu şiir:
Müslümanlığın özünü ortaya koyan,harikulade bir uyumla örülmüş,nefes gibi sıcak,hayat fışkıran bir özdür.Her okumamda bunu böyle algılamaktayım.Bin iken bir olmayı,Tasavvuf İlmi'ndeki "Vahdet-i Vücud" nazariyesine benzer ama yalnız insanlar arasındaki birliği ifade etmek için kullanılmış,çok doğru bir ifade olarak görmekteyimdir ki şairin de bunu böyle gördüğüne eminim.Her doğru şeyin yalan,yanlış,uyduruk alternatiflerinin üretilerek her doğru kavramın yok ettirildiği son yıllarda bütün insanlığın olmasa bile Türkiye'de yaşayan bütün insanların "BİN DEĞİL BİR OLMALARI ŞARTTIR".Eğer aksi yapılmaya devam ederse ne Kürt nede diğer unsurlar asla ve asla rahat yüzü görmeyecekler İsrail-Yunan-Ermeni Üçgeni içinde eriyip yok olmaları sağlanacaktır.Bu nedenle şu an gözleri görmez hale getirilmiş ve kafaları devamlı bulandırılmakta olan halkımızın kendisini toplaması,uyanması,uyanmamakta gaflet içinde kalmakta ısrar ederlerse sivil toplum kuruluşları tarafından uyanmalarına yardımcı olunması şarttır.Eğerki kim şu an Kürt bağımsızlık hareketi Kürtler adına Kürtler tarafından yapılıyor derse onun aklından şüphe ederim.CIA-MOSSAD-MI5-RG-BND ilginç bir iş birliği içinde petrol-doğalgaz-çok önemli ve stratejik madenlerle dolu bölgeleri aralarında paylaşmak için çoktan plan,proje ve sonuç paylaşım bildirgesini ortaya koymuşlardır.Bu bildirge içinde ne Türkler ne Kürtler ne Acemler ne de Araplar yoktur.(Adımı veremeyeceğim için özür dilerim)

mustafa erdoğan dedi ki...

Bu siteye ve Sessizliğin Sesi Grubuna ait diğer sitelere ne zaman girsem çok enteresan yorumlarla karşılaşmaktayım.Bu şiire yapılan yorumlar da ilgimi çekti.Bu arada bu siteyi ve Sessizliğin Sesi Grubuna ait diğer siteleri takip edenler de çok ilginç.Yorumlarından anlaşıldığına göre neredeyse bütün hepsi belli bir kültür düzeyinin üzerindeki kişiler.Herkesi (yazarı,grubu,yorumcuların hepsini) kutlarım.

Adsız dedi ki...

Bu şiir gerçekten (JorjBışş) adlı yorumcunun dediği gibi M-U-H-T-E-Ş-E-M . . . . . . . . . .

Adsız dedi ki...

teşekkürler-çok güzel

Elvan M. dedi ki...

Çok güzel ifade edilmiş.Okuyan hemen şiirdeki felsefeyi anlıyor.Anlamayanlar ise anlamak istemeyenlerdir.

MEHMET ALİ YILMAZ dedi ki...

GERÇEKTEN DERİN BİR ANLAM TAŞIYAN ENFES BİR ESER.BİR KERE KUTLAMAK YETMEZ.SİZİ BİNLERCE DEFA KUTLUYOR VE SAYGILAR SUNUYORUM.MEHMET ALİ YILMAZ

Emine Köseoğlu dedi ki...

Yazılan bütün güzel yorumlara katılıyor ve gerçekten derin ve ihlaslı anlamlar taşıyan bu önemli şiirin şairini en içten duygularımla alkışlıyorum.Sağolsun varolsun.

Emine Köseoğlu dedi ki...

Yazılan bütün güzel yorumlara katılıyor ve gerçekten derin ve ihlaslı anlamlar taşıyan bu önemli şiirin şairini en içten duygularımla alkışlıyorum.Sağolsun varolsun.

Senai Köseoğlu dedi ki...

Katılıyor ve kutluyorum.

ECE dedi ki...

Elinize yüreğinize kaleminize sağlık.Bu konu bundan daha mükemmel ifade edilemezdi.

(Nergis Sipahi) dedi ki...

Gerek yazılarınızdan gerekse sitenizin sol yan tarafında ve alt tarafında yer alan ve insana gerçekten çok yarar sağlayan radyo,sinema,yardım,sergi,translater,tüm yazı için translater ve diğer bilgilerden çok yararlanmaktayım.Sessizliğin Sesi ve Sessizliğin Şiirsel Sesi Sitelerinize ilk kez bir yorum yazıyorum.Açık kalplilikle yazmak isterim ki Sayın Yazar-Şair Günay Tulun Beyin yazılarını okumaya başladıktan sonra Türkçeye bakışım ve Türkçeyi yazışım çok değişti.Artık daha az hata yapıyorum.Bunun iş yerimdekiler tarafından fark edilmesi de beni ayrıca onurlandırıyor.Şirket müdürü dış yazıların yazıldıktan sonra benim tarafımdan kontrol edilmesi talimatını vermiş.Son parafı ben atmadan kimin yazısı olursa olsun imzalamıyor.Çok teşekkür ederim.Genel kültür,tarih ve toplumsal yaşam konusunda da yazılardan çok faydalanıyorum. Nergis Sipahi

S E L V İ H A N dedi ki...

Ş İ İ R İ O K U R K E N T Ü Y L E R İ M D İ K E N D İ K E N O L D U . A N L A M I M U H T E Ş E M . Ş A İ R L İ Ğ İ N İ Z E , K A L E M İ N İ Z E VE Y Ü R E Ğ İ N İ Z E S A Ğ L I K . S A Ğ O L U N V A R O L U N .

Önder Kesenay dedi ki...

Gerçekten derin anlamlar içeren muhteşem bir şiir. Herkesin birbirini yediği böyle günlerde bu tür seslere ve kalemlere ihtiyaç var. Az önce haberlerde bir dolu saçma sapan adam ona buna sataştı durdu. Ünvanı profesör müymüş adı Eser veya Ender miymiş neymiş (ama soyadını kesin ve doğru gördüm) Karakaş olan biri Genel Kurmay Başkanı dahil herkese saydı durdu. Çatal dilli insanların yerine birden birlikten söz edenlerin gündeme gelmesi gerek. Siz görevinizi fazlasıyla yapmışsınız. Teşekkürler ediyorum.

Ozan Ş. dedi ki...

Burada sunulan son şiirlerden edindiğim kanaat şudur. Günay Tulun AŞIK GÜNAYİ veyahut AŞIK TULUNİ diye çağırılmalıdır. Haksız mıyım? Yalan mıdır? Ozan Ş.

Esra dedi ki...

O şiirler benim de ozan arkadaşın söylediği manada dikkatimi çekmişti.Şiirlerin hepsi çok güzel.Kutlarım

Selim İlleri dedi ki...

Kutlarım, tam halk ozanı tarzına yakışan, gerçekten muhteşem bir şiir. Bu devirde adam gibi bir şiir okumak kısmet oldu nihayet. Herkes şairim diyor ama yazdıkları ve TV.lerde okuduklarının şiirle ilgisi yok. Hepsi düz yazı. Tekrar kutlarım.

garibimşevket dedi ki...

Bu şiir na kadar önemlidir biliniz.Tutkal gibidir.Bu çağda millet biri birisinin gözünü çıharırken neler ne güzel seyleri anlatıyor.Tşk Hocam.
(Hocam o fener deniz feneri değil di mi.(Şaka şaka))

Ayça dedi ki...

Tek söz: N E F İ S !

*SESSİZLİĞİN SESLERİ SANAT GALERİSİ SERGİLERİ İÇİN TIKLAYIN