SEVGİ [Günay Tulun]


Şampuanın ben olsam
Sabunun olsam senin.
Banyo bittikten sonra,
Havlun olsam kurutsam!
Yanaklarına allık,
Dudaklarında rujun,
Kirpiklerine rimel,
Firketen olsam senin.

Göbeğinde yağ olsam
Avucuna çizgi, ben!
Parmaklarında oje,
Ayağındaki terlik...
Anlatırken sevgimi,
Unutmayasın diye:
Küpe olsam takılsam!
Bana inanır mısın?



Günay Tulun
Yazarlar ve Ozanlar Grubu
Eserler: Anılar Canlanırken I ve II
Yazarlar ve Ozanlar [Gerçeğin Damlaları]




Fotoğraf:Sophia Loren - Bir Filmden


41 yorum:

Adsız dedi ki...

harika...
çok hoş...

Adsız dedi ki...

İŞTE ESPRİLİ ŞİİR DİYE BUNA DERLER.GERÇEKTEN PEK HOŞ BİR ŞİİR.BU ŞİİR İÇİN FOTOĞRAF KOYMAMIŞSINIZ.KABUL EDERSENİZ FOTOĞRAFI BEN GÖNDERECEĞM.SAYGILAR SUNUYORUM.

Adsız dedi ki...

çok ilginç bir şiir. gülümseyerek okudum. işyerinde okudum her kes benim gibi gülümsedi. sağolun.

Adsız dedi ki...

kutlarım

Adsız dedi ki...

çok hoş bir şiir-güldürüyor

Adsız dedi ki...

Yorumcu kardeşlerimiz (çok hoş şiir, gülümsedim, çok güzel, güldüm, esprili bir şiir, harika) gibisinden sözler yazmışlar.
Haklıdırlar. Ama bana kalırsa yorumlarken bir şeyi atlamışlar. Şiirdeki ana tema atlanmış. Ana tema aşktır. İnsan aşık olduğu kişinin en değersiz şeyleri bile olmayı göze alır. Ona yakın olan her şeyi kıskanır. Onların yerinde olmayı arzu eder. Bu esprili şiir aslen harika bir aşk şiiridir. Zevk ile okudum. Şair beyefendiyi kutluyorum.

Adsız dedi ki...

Melek ile aynı düşünceyi paylaşıyorum.Bu bir aşk şiiridir.Sayın Günay Tulun Bey, şiirlerinizi her zaman beğenerek okuyorum.Bu ve diğer şiirleriniz için sizi kalpten tebrik ediyorum.(A.C)

Adsız dedi ki...

Yunanlılar ve batılılar hakkında sizinle ayni kanıyı paylaşıyorum. Asla şövenist değilim. Yalınız bu Yunanlılar'ın her şeye sahip çıkmasına ve bizim bilim adamı, siyasetçi ve halkımızın sessiz kalmasına, bana ne demesine çok bozuluyorum. Batı, Yunanlıları uygarlığın beşiği olarak kabul ettiği için her türlü yalanlarına katlanıyor. Bir şeye şahidim bu katlanmanın içine biraz maddi gönderimlerde giriyor. Ermeni konusunun karlı oluşunu ayrıca Nobeli getirdiğini düşünsenize. Hocam sizi kutlarım.

Adsız dedi ki...

Melek kardeşime bu konuda da tam olarak katılmaktayım.Günay Tulun beyefendinin yazısı gerçekten nefis.Akılcı,doğruları tam yerinde kullanmış,tarih bilgisi iyi.Yazı çok rahat bir şekilde okunuyor. Yazı sitili akıcı ve rahat.Çok beğendiğim bilinsin.Günay Tulun Bey, yorum yazmasam da tüm yazılarınızı birer birer okuyacağım.Körler Ülkesinin halkını aydınlattığınız için size en içten teşekkürlerimi ediyorum.

Adsız dedi ki...

Özür dilerim bu yorumu İSTANBUL'U KİM KURMUŞ yazısına yazmıştım.Yanlışlıkla buraya yapıştırdım.Aliye kardeşim de benim açtığım yanlış sayfa yüzümden yanıldı.

Adsız dedi ki...

Melek Hanım üstteki yorumda hatanın sebebini söyledi.Yanlış yere yapıştırdık.Özür dileriz.Özür dilerim bu yorumu İSTANBUL'U KİM KURMUŞ yazısına yazmıştım.Yanlışlıkla buraya yapıştırdım.Aliye kardeşim de benim açtığım yanlış sayfa yüzümden yanıldı.

Adsız dedi ki...

tebrikler.................

Adsız dedi ki...

Sayın şair şiirlerinizi gerçekten beğenerek okuyoruz ve sizi kutluyoruz.Bu şiirdeki espri havasına bayıldık.Havuzbaşı Güzeli adlı şiirinizi de burada görmek isteriz.Elinize dilinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Nefis bir şiir..Hocam çok güzel ya..Kutluyorum..Lerzan..

Adsız dedi ki...

çok esprli çok güzel..

Adsız dedi ki...

Bana kalırsa bu şiir esprili gibi görünse de çok ciddi bir aşk şiiridir.Yukarıdaki yorumculardan Melek ve Aliye hanımlar olayı çok iyi yakalamışlar.

Adsız dedi ki...

Kutlarım. Dili sade, ne dediği anlaşılır, espriler içinde ilanı aşk kokan harika bir şiir.

Adsız dedi ki...

abi çok hoş ya

Adsız dedi ki...

Kutlarım.Çok güzel bir eser.

Adsız dedi ki...

GUZEL BIR SIIR.BENCE ASKI-SEVGIYI BU KADAR SAKACI BIR SEKILDE ANLATMAK HER SAIRIN HARCI DEGILDIR.SOPHIA LOREN RESMI ISE GERCEKTEN MUHTESEM.SIIRE COK UYMUS.MEHTAP ESIN YUCE

Adsız dedi ki...

KATILIYORUM.ASK VE ESPRI BIR ARADA HARMANLANMIS.FOTOYU COK BEGENDIM.SIIR VE FOTO UYUM ICINDE GUZELLIKLER SACMIS.ELVAN.....

Adsız dedi ki...

muhteşem ya muhteşem!!!!!!!!!!!!

Adsız dedi ki...

Çok ilginç, güzel, akıcı, insanın içini ferahlatan enfes bir şiir. Yazanı ve sitesine kaydeden Sessizliğin Şiirsel Sesi'ni yürekten kutluyorum.

Adsız dedi ki...

şiir ve adı cuk diye oturmuş.güzel kutlarım.sitenizde ŞİİR PARKI gibisinden başka şiir sitelerinin adresini vermenizi ve onlara kolay ulaşım yapmanızı taktirle karşıladım.yani kıskançlık falan etmemişiniz.hell olsun.

Adsız dedi ki...

Serhar abicim yalnız Şiir Parkı mı?Sol taraftakilere baksana,hastalık var TDK var Diyanet var sözlükler var, rehberler var açlığa sponsor yardımı var.var oğlu var.En üst bölümdede harika radyolar var.Accu radyoyu tıkla ve dinle.Nefis.. Sessizlğn Şiirsel Sesi Sitesindeki şiirlerin olduğu gibi.

Adsız dedi ki...

Gırgır, Aşk ve mecaz.. Hepsi bir arada.. Gerçekten nefis

Adsız dedi ki...

Ben çok anlamlı buldum. Şairini Kutluluyorum.

Adsız dedi ki...

gerçekten ilk defa bir yorum yazıyorum.Şiir gerçekten mükemmel.

Adsız dedi ki...

Gerçekten de gerçekten de mükemmel. Anlatımıyla havasıyla fonetiğiyle şirinliğiyle mükemmel bir şiir.Neyire Elaylası (Edebiyat Dünyası'ndan)

Adsız dedi ki...

Bravo diyor kutluyorum. Çok sıcak sevimli gülümsetici bir şiir. Bence de mükemmel... Doğan Şensoylu (Edebiyat Dünyası'ndan)

Adsız dedi ki...

İlginç ve hoş bir eser. O kadar ilgimi çekti ki bana hayatımda ilk kez bir internet sitesinde yorum yazdırttı. Üslup şakacı ama altında özlem, sevgi ve sevgiliye büyük bir değer veriş yatıyor. Yanılıyor muyum?

Adsız dedi ki...

Nükhetle ayni düşünceyi paylaşıyoruz. Onun elinin yazmadığı sözü ben yazayım: Mükemmel bir eser. espri var aşk var, bir sevgiliye yazılan şiirde daha ne olur???Bravo, bravo ve bravo.. (Şu anda Nükhet benim için de Nefis bir şiir diye ekle diyor.)

Adsız dedi ki...

Yazarlar ve Ozanlar Grubu'nun(Sessizliğin Şiirsel Sesi) ve (Sessizliğin Sesi) adlı iki blog sitesini ilk kez 1-2 saat önce ziyaret ettik. Gerçekten kaliteli makale ve şiirlerin yanında dikkatimizi ayrıca çeken şu oldu. Genelde yorum yazanların hepsi (birkaç küçük istisna hariç) belli bir kültür seviyesine ulaşmış kişilerden oluşuyor. Hepsinin üslubu birbirinden farklı olsa da yapmış oldukları yorumlardaki seviyeli özen ayni ve bu özen hemen dikkat çekiyor. Şunu içtenlikle söylüyoruz. Yorum yazmaya karar verdiğimizde aynı nezaket ölçülerinde olamazsak diye tedirgin olduk. Ayrıca eşim hayatında ilk kez bir siteye yorum yazdı. Kendisini yazmak mecburiyetinde hissetti. Yazarlar ve Ozanlar Grubu ve Sayın Yazar Günay Tulun Bey'i en içten dileklerimizle kutluyor ve kendilerini devamlı izleyeceğimizi bilmelerini istiyoruz. Esen kalın. (Yorumlarımızı Sessizliğİn Şiirsel Sesi) Sitesi'ne kaydettik.MEHMET VE NÜKHET EDATLI

Adsız dedi ki...

güzel şiir kutlarım (neyzi)

Adsız dedi ki...

neffiiissss bir şiir.

Adsız dedi ki...

Kitaplarınız Dahil Değerli Eserlerinizi Birçok Yerde Okudum.Şiirlerinizi Radyo ve Televizyonlarda Dinledim.
Şarkı Sözlerinizi Okuduğumda Onları da Hatırladım.Sanat Hayatınızdaki Geçmişinize Baktığımızda Çizginizi Hiç Bozmadığınızı Görüyor Ve Türkçeyi Çok İyi Kullandığınıza Şahit Oluyoruz.Yalnız Bunun İçin Bile Size Edebiyat Ve Türkçe Ödülleri Verilmesi Gerekmektedir.Yazarlar ve Ozanlar Topluluğu'nun Adınıza Düzenlediği Sayfayı Okudum.Çok Mütehassis Oldum.Çünkü Nefis Bir Sayfa Düzenlemişler.Sessizliğin Sesi ve Sessizliğin Şiirsel Sesi Sitelerini İse Yeni Keşfettim.Bunlarda da Yeni Şiirlerinizi Ve Makalelerinizi okumaya başladım.Sizi Canı Gönülden Kutluyor,Sanat Hayatınızın Çok Uzun Sürmesini Özellikle Türkiyem İçin Diliyor,Saygılar Sunuyorum.Şakirî (Ozan Eskisi)

Adsız dedi ki...

Şiir güzel. Zaten şiirlerinizi biliyorum. Bende şiir kitabınız var. Formunuzdan bir şey kaybetmemişsiniz. Sophia'nın resmi de çok güzel. Bu sahneyi hatırlıyorum ama hangi filimden olduğunu bir türlü çıkaramadım. Resmin yanına filmin adını yazabilirseniz olay 4/4 lük olacak. Teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Günay abicim gerçekten harika olan bu esprili şiir için seni ne kadar kutlasam azdır.Ali Esin

Adsız dedi ki...

Hocam Ali az bile yazdı.Gerçekten muhteşem.Süleyman Dengiz

Adsız dedi ki...

Bugün çok sayıda şiirinize yorum yazdık.İçlerinde birkaç tane de ağlatan acılı şiirler vardı.Ve sonunda bu şiirle yüzlerimiz güldü.Esprilerede resimede bayıldık.Demek o Sofia loren gençliğinde bu kadar güzelmiş.Şair Günay Tulun Beyi kutluyoruz.

meral dedi ki...

nefis,nefis,nefis,nefis bir şiir.Kutluyorum.

*SESSİZLİĞİN SESLERİ SANAT GALERİSİ SERGİLERİ İÇİN TIKLAYIN